torsdag, februar 17, 2011

Gutter er gutter og jenter er jenter, dermed basta!

I allefall om vi skal høre på handelstanden og deres butikkansatte....

Kjenner jeg blir ganske matt jo mer jeg tenker på det som har skjedd de siste gangene jeg har vært rundt på handleturer.

Første episode skjedde for et par uker siden på Laban & Labolinabutikken på Glassmagasinet. Jeg var innom på salget, og fant en fin mørkeblå vogndress til Sigurd, og en knall tøff RØD Labanlue. Lua og dressen matchet perfek! (i mine øyne i allefall...) Når jeg skal betale er ekspiditøren nesten litt rystet, sitat: Du er jaggu tøff som tør å handle rødt til gutten din!
Ble litt paff av reaksjonen så jeg svarte som sant var, gutten kler jo rødt da.....

På Lindex viste det seg at den hvite T-skjorta med ulike Mummifigurer vistnok er fra jentekolleksjonen.

De neste episodene inntraff på Storo Senteret i dag, på ulike butikker.
Først ute var Sprell - Jeg sto å kikket litt på ulike karnevalskostymer. Det samme gjorde en litt forvirret far som skulle handle til dattera på 18mnd. Han forklarte at hun er ei stor jente, så må i allefall ha str 2 år, og det skulle helst ikke være prinsessekostyme. Ekspiditøren fant fram en biedrakt og en marihønedrakt, begge var små og nette med tyll og strutteskjørt. Den lettere forvirra pappan, ble litt mer forvirret. Det var jo ikke akkurat dette han hadde sett på da.
På karnevalstativet jeg stod ved var det ulike dyrekostymer, bla gaupedrakt i rett str, politi, sjørøverkostymer etc.
Jeg gikk bort til faren med gaupekostymet og sa: Her er i str til dattera di, ikke meningen og tjuvlytte, men tenkte dette var noe for deg. Pappan ble kjempglad for innblandingen.
Jeg viste han også de andre kostymene, og han synes det hadde vært litt tøft om de hadde politikostyme i rett str ;-)

Neste butikk ute var Eurosko.
Jeg måtte kjøpe cherrox til Sondre, nå når slaps-sesongen er rett rundt hjørnet og det er for kaldt med støvler. Var så heldig å finne noen som var nedsatt med 30%
Når ekspiditøren pakker dem i esken ser han lettere forferdet ut, grunnen var at det følger med en gympose til cherroxene, og den var BURGUNDERRØD
Han beklaget så meget at de ikke hadde noen i guttefarge(?) igjen.

Mulig jeg er helt på jordet som synes det er helt greit at gutta går i rødt....

1 kommentar:

Siv Karin sa...

Er sååå enig. Gutter passer veldig godt rødt. Her opplevde jeg noe lignende på mcdonalds. Var ei mor med ai datter som kom å klagde på leken ihappy mealen, var en bil- hadde de ikke jenteleker? Mine jenter pakket opp happy mealen og jublet over raserbilen.