fredag, juli 31, 2009

Restaurantanmeldelse

Nå skal jeg prøve meg litt fram som restaurantanmelder!
Fikk ideen etter et noe labert restaurantbesøk lørdag(25.07.09) kveld.
Det er ikke hver dag jeg og Øyvind koser oss ute, men på lørdag hadde vi barnevakt, så da benyttet vi sjangsen!

Egentlig hadde vi tenkt på å spise tapas på Delikatessen på Grünerløkka, men der var det som vanlig alt for fullt og lang, lang venteliste bare for komme til baren. Så vi hoppet på første trikk til sentrum og begynnte å vandre rundt der etter et brukbart spisested.
Når vi kom til byen, var det egentlig ikke så mye å velge i. Det var enten sommerstengt eller vanlige turisttråkkplassene(Egon, Peppes, Fridays....) Ikke der man vil gå når man først er på date en lørdagkveld.

Vi gikk forbi New Orleans, en Cajun-Kreolsk restaurant. Vi har ikke vært der før så vi tenkte vi skulle prøve det.
Vi kom inn via bakgården og fikk et bord ute, koselig bakgård, men litt for mange mardi gras-perler hengende rundt.
Vi fikk bestillt både mat og drikke av vår noe arrogante svenske kelner.

Vi bestillte en Cajun Hot Wings - Friterte kyllingvinger dynket i hot saus til forrett på deling, litt for stor posjon til å være forrett. Skal jo tross alt spise hovedrett og.
Til hovedrett bestillte jeg en Chicken Creole - Kyllingbryst fylt med jalapeño og kremost, Servert med pekanris og kreolsaus.
Øyvnid bestillte Surf ’n Turf - Entrecôte glasért med vin-peppersaus servert med grillet scampi, bakte bønner, fritert søtpotet strimler og pepperrotdip
Det ble husets vin på oss, da det var en god italiener(husker ikke hva den het i farta)

Vår svenske "venn" kom med vinen, spurte pent om jeg ville smake. Det ville jeg selvsagt. Når jeg ser etiketten, (måtte snu meg for å se den...) så oppdager jeg at dette er ikke den italieneren jeg bestillte, men en kjip Australier. Spurte høflig om hvorfor det var en Australier i glasset i stede for en italiener. Da fikk vi til svar: Ja, men dette er husets vin(!).
Dette var jo ikke den jeg bestillte fra vinkartet sier jeg. Nytt svar: Jammen, vi har byttet vin skjønner du...

Vinen var ok, så vi bestemte oss for å fortsette på den. Foretten kom ganske kjapt, tok ikke mer enn 10min fra vi bestillte til den sto på bordet.
Den så ganske ok ut, litt kjip pynt, men ikke verre enn at jeg hadde lyst å spise den.
God og sterk hotsaus på sprø kyllingvinge, dipsausen var også veldig god(blåmuggostdip). Tygg to av vingen og jeg oppdager at den er RÅ! Sjekker de andre som ligger på tallerkenen og de er også RÅ! Tilkalte vår svenske "venn" og ga beskjed om hva som var feil. Kyllingen er RÅ! Ta den med ut, ønsker ikke ny. Hvorav han svarer: Må sjekke med kjöket først! Det hender at det kan være blod ved beinet. Jeg puster rolig inn og ut og forklarer at denne kyllingen er rå i kjøttet, ikke ved beinet. Han har enda flere patetiske forsøk på å "lure" oss til å tro at denne er spiselig. Til slutt svarer jeg at det er helsefarlig å spise rå kyllig, vennligst ta den med ut. (mens jeg ler inni meg av hans patetiske forsøk)
Etter 2 minutter kommer vår svenske "venn" ut, ganske rød i fjeset og kikket ned på skotuppene å sier, jag har snakket med kjöket og du har rett. Kyckingen er rå.

Da var det bare å vente på hovedretten, vi satt å lurte på hva slags mat vi fikk. Om den var rå, eller om det var noe helt annet en det vi bestillte.
Etter kort tid fikk vi maten vår. Begge rettene så ganske gode ut, og så langt så det ikke ut som det var noen feil med dem.
Kyllingen min var ganske tørr og alt for godt stekt, men de ville vel være på den sikre siden etter den lille forrettabben. Ellers var kyllingen min god på smak. Risen var kjedelig og smakte vann. Det var brente valnøtter i risen og. Er glad i nøtter, men ikke brente. Grønnsakene var det lite smak på og litt for blaute. Hadde det vært salt og pepper på bordet så hadde jeg kunne fikset det selv, men det var det ikke. Vår svenske "venn" var ikke å se, så det ble ikke noe salt på meg.
Øyvind var meget fornøyd med sin Surf n`Turf. Med unntak av de friterte søtpotetstrimlene, de var litt brente(for å være litt pirkete....)

Vi bestemte oss for å droppe desserten. Hadde vel fått noe rart der og....
Ba om regningen, og vår svenske(feige) "venn" sendte kollegaen sin for å gi oss regningen.
Forretten var tatt bort, og det var slått av 20% av totalprisen.
Pluss til New Orleans for å gi oss avslag på regningen, men det alene er ikke nok til at restarantbesøket ble en hyggelig aften.

Terningkast 2
Vi kommer nok ikke tilbake

1 kommentar:

vertinnen sa...

Heisann. Fin blogg du har!! Var barnehagegutten som først fanget oppmerksomheten min, ettersom min lille gutt også har begynt i barnehagen nå. Var tilfeldigvis innom New Orleans i helga, da til lunsj. aldri vært der før, syntes bare det så spennende ut:) Bestilte cajun hot wings til lunsj og syntes det var ganske så godt(kanskje litt for hot for meg).Blåmuggostdippen var veldig god. En venn bestilte friterte krepsehaler, noe alle vi andre ble misunnelig på (smakte knallgodt). Hadde en kvinnelig norsk og hyggelig servitør. Kanskje hadde vi flaks, eller dere hadde uflaks.. Eller kanskje det rett og slett har mye å si hvem som er på jobb akkurat da, både i servering og på kjøkkenet:) Morsomt å lese andres anmeldelser er det uansett!